Soorten open haarden

Wij verkopen en installeren alle soorten open haarden. Het woord open haard is een verzamel naam voor een flink aantal soorten haarden. Het kan hier gaan om wat voor veel mensen een “echte” open haard is, een open vuur in een schouw. Maar ook om een gesloten gashaard. Hieronder gaan we kort in op de diverse soorten open haarden.

 

Wilt u een open haard of een gesloten haard?

De keuze tussen een open haard of een gesloten haard is er één tussen emotie en ratio. De “echte” open haard heeft een open vuur waar u de vlammen in de schouw ziet spelen met het hout. Een prachtig schouwspel waar u uren naar kunt kijken. Een echte sfeermaker.

Een gesloten haard heeft deze kenmerken ook, maar net in wat mindere mate. Een gesloten haardsysteem heeft als groot voordeel dat het erg effectief is. Het vuur bereikt hogere temperaturen doordat de warme opgesloten is. De verbranding is effectiever dankzij isolatie en bijna gehele verbranding van de rookgassen. We geven u graag alle details over de verschillen tussen de systemen met een persoonlijk advies.

 

Genoeg keuze uit houtgestookt, gas of elektrische haarden

Of u een houtgestookte gesloten haard wilt, een gashaard of een elektrische haard, wordt meestal bepaald door twee zaken. Wilt u echt bezig zijn met het vuur of wilt u gemak? Een mogelijke technische reden voor de keuze kan de beschikking over gas in uw woning zijn. Als gemak belangrijk is kiest u voor een gashaard of een elektrische haard. Wilt u met vuur “spelen”, kies dan voor een houtgestookte open haard.