gesloten gashaarden

Gesloten gashaarden hebben een glazen plaat voor het vuur. Een gesloten gashaard heeft daardoor twee grote voordelen ten opzichte van een open gashaard. Een gesloten gashaard veiliger wanneer u kinderen heeft, als tweede voordeel behaalt u een hoger rendement uit een gesloten haard. Dankzij het glas wordt de haard zelf warmer. Deze convectiewarmte zorgt er voor dat de ruimte sneller een behaaglijke temperatuur bereikt, de warme lucht circuleert dan op een effectievere manier. Wij hebben gekozen voor gashaarden van vertrouwde fabrikanten als Dru, Belfire, Faber, Helex en Wanders.

 

Tunnelhaarden als roomdivider

Een tunnelhaard is prachtig te gebruiken als roomdivider. Door een tunnelhaard in een muur tussen bijvoorbeeld de woonkamer en keuken in te bouwen creëert u een afscheiding en een doorkijk in één. Daarnaast heeft u in één keer een gashaard in zowel de kamer als de keuken. Op deze pagina kunt u een aantal mooie voorbeelden van tunnelhaarden bekijken. Wilt u weten of een gashaard of tunnelhaard iets is voor uw woning, we komen graag bij u op bezoek om u een advies op maat te geven.

 

Gesloten gashaarden kunt u in iedere woning plaatsen

Gesloten gashaarden zuigen zuurstof aan via een ventilatiekanaal. Vaak is dat hetzelfde kanaal als waarmee de rookgassen worden afgevoerd. Er zijn fabrikanten die rookgasafvoersystemen aanbieden die gebruik maken van de kruipruimte. De afvoerkanalen lopen dan onder de vloer door naar buiten. Ideaal wanneer er geen schoorsteen of weinig ruimte voor rookgasafvoerkanalen aanwezig is. Bekijkt u hier een video van het DRU PowerVent® afvoersysteem.