openhaarden – houtgestookt open houthaarden

Een houtgestookte openhaard is de openhaard pur sang. Niets komt dichter in de buurt van een kampvuur zoals die we vroeger bouwden. Het contact met de warmte van het vuur lijkt directer. Je hoort het vuur knetteren. Dat is de beleving van de houtgestookte openhaard.

 

Houthaarden, ingenieus ontworpen

De houthaard die we van vroeger kennen werd al bij de bouw van de woning gerealiseerd. Tegenwoordig worden veel houthaarden achteraf in de woning ingebouwd. Dankzij de ingenieuze constructies die de fabrikanten tegenwoordig verzinnen én maken, is het mogelijk om achteraf zeer energiezuinige haarden in te bouwen. Denkt u bijvoorbeeld aan de Evo houthaarden van Barbas. Een compact interieur zorgt voor een energiezuinige verbrandingskamer. Hiermee wordt het vermogen van de haard “geknepen” waardoor u minder hout stookt terwijl de ruimte goed verwarmt is.

 

Spatherm Varia

Een zeer populaire houthaard is de Spatherm Varia uit de Spatherm Linear serie. De Varia heeft een unieke gepatenteerde liftdeursysteem. Dankzij dit systeem zijn er geen lijsten zichtbaar zijn een heeft u maximaal zicht op het haardvuur. Het keramisch glazen raam is kantelbaar voor een eenvoudige reiniging.  Kom in onze showroom de DRU, Barbas en Kal-Fire houthaarden rustig bekijken. U bent van harte welkom.