houtkachels geven meer warmte in huis

Een houtkachel heeft net als een houthaard een geweldig rendement. Door het gesloten systeem geeft het hout in een houtkachel tot wel vijf keer zoveel warmte aan de kamer dan een traditionele openhaard. Een houtkachel is daardoor beter geschikt als primaire verwarming voor uw kamer. U krijgt letterlijk meer warmte in huis. Naast het rendement geeft een houtkachel ook wat meer gemak, als het vuur brand en de kacheldeur dicht is, heeft u er weinig omkijken naar. Door de intense verbranding geeft een houtkachel ook minder rook en CO2 uitstoot dan een open haard.

 

Houtkachels en design

Sommige mensen hebben bij houtkachels nog het beeld van de kachels van vroeger. Kachels met een koperen fluitketel erop, een kachel waarop het eten werd opgewarmd. Dat kan nog steeds, maar de kachels van nu zijn niet meer te vergelijken met de oude potkachels.

Hieronder ziet u onze moderne houtkachels. Kachels die onderdeel uitmaken van het design van uw woning. Deze houtkachels zijn stijlelementen die gezien mogen worden. Denkt u maar eens aan de prachtige Spartherm A4 H2O houtkachel van DRU, of aan de strakke modellen uit de Dovre Vintage en de Nordic Fire collectie.

 

Merken houtkachels

Omdat wij totaalleverancier zijn op het gebied van kachels en haarden, bieden wij een groot aantal merken houtkachel aan. Naast de drie merken uit de DRU fabrieken, Dru, Dik Geurts en Dovre, bieden wij ook kachels aan van Faber, Nordic Fire, Stûv, Barbas, Wanders, Contura en Nortpels. Kom gerust eens bij ons kijken om te zien welk merk houtkachel u het meest aanspreekt.