openhaarden – houtgestookt gesloten houthaard

Een houtgestookte gesloten houthaard heeft altijd een keramisch glazen deur voor het vuur. Dit kan een draaideur zijn of een omhoog schuivende deur die in de schouw verdwijnt. Een gesloten houthaard heeft een aantal voordelen ten opzichte van een open haard. U heeft geen last van spattende vonken en u heeft een zeer effectieve haard die heel weinig rook en geur afgeeft. Een gesloten haard heeft tot 5x meer rendement dan een openhaard bij een effectievere verbranding. Met als resultaat minder uitstoot van CO2 en fijnstof. Kiest u voor een CV-haard, dan kunt u de haard ook gebruiken voor de centrale verwarming.

 

 

Inbouw haard of inzet haard?

U kunt een gesloten houthaard inbouwen, dan wordt de schouw later om de haard heen gebouwd. Of u kunt kiezen voor een gesloten inzethaard. Bij een inzethaard maakt u gebruik van de bestaande schouw. Er zijn meerdere fabrikanten van haarden die de mogelijkheid bieden om de haard op maat te maken zodat de inzethaard perfect aansluit op uw schouw. Er is dus keuze genoeg voor u. Wij leveren de houthaarden van Barbas, Spatherm, Stûv, Contura, Helex en Dik Geurts.

 

Compacte gesloten houthaard

Haarden zijn verkrijgbaar in een flink aantal afmetingen, afhankelijk van de door u gewenste maat of de maat van uw bestaande schouw. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor compacte gesloten haarden die kleinere verbrandingskamers hebben. Door te kiezen voor kleinere verbrandingskamers worden de haarden zuiniger in gebruik. Als u kiest voor een haard met hoge warmtereflectie of keramische filters, dan verhoogt u het rendement nog verder. Onze adviseurs laten u graag alle mogelijkheden van onze compacte haarden zien.