Van Scheppingen Haarden gaat verhuizen

Op 29 april, is de eerste paal geslagen voor een nieuw pand dat aan de Mijdrechtse Industrieweg gaat verrijzen. Gerard van Scheppingen en zijn zoon Dion bouwen verder aan een bedrijf dat al dertig jaar haar sporen verdient.

De begane grond van het nieuwe Van Scheppingen Haarden gaat 800 vierkante meter bedragen, waarvan 500 vierkante meter wordt benut als showroom. De tweede verdieping zal worden ingericht als kantoor- en ontvangstruimte. Het streven is nog voor de kerst onder dak te zijn.

van Scheppingen Haarden

Regeren is vooruit zien. “We zitten dringend om ruimte verlegen en hebben het gevoel dat we onze klanten veel meer kunnen laten zien dan nu het geval is”, vertelt Gerard, die het bedrijf heeft uitgebouwd tot wat het nu is. Zijn zoon Dion draait inmiddels ruim tien jaar mee. Dion is eigenlijk timmerman, maar wilde een keertje meekijken over de schouder van z’n vader, die meer van stenen houdt dan van hout… Het is grappig, maar in tegenstelling tot wat zijn ouders ooit dachten, is Dion gewoon bij het bedrijf gebleven. Als extraatje brengt hij zijn vaardigheden als timmerman mee. Dat houdt onder meer in dat maatwerk kan worden geleverd. Dat maakt een open haard of houtkachel van Van Scheppingen extra bijzonder.

Oplossing op maat
Gerard: “Iedereen die op zoek is naar een open haard weet wel zo’n beetje wat hij of zij wil. Na een gesprek in de showroom wordt vaak een afspraak gemaakt om te bekijken of de geuite wensen ook echt uitvoerbaar zijn.”
“Belangrijk” vindt ook Dion. “Niet elk huis is geschikt voor elke haard of schouw. Onze realistische kijk op mogelijkheden leidt meestal tot een oplossing die bij de woning en de wensen past.”
In heel Nederland vind je open haarden van Van Scheppingen. “Natuurlijk is onze thuisbasis de regio. Dat klanten ons ook buiten deze regio weten te vinden, is voor ons een bevestiging dat onze montage in eigen beheer aanslaat. Het stelt ons in staat de gemaakte afspraken nauwgezet na te komen.”

Het is goed om te weten dat Van Scheppingen Haarden al sinds 1988 warmte, comfort en sfeer installeert. Dion: “Met een open haard van Van Scheppingen kiest u voor jarenlang genieten van vuur en sfeer. Kom naar onze showroom om te zien wat wij kunnen met haarden. Bij een warm vuur en een heerlijke kop koffie, geserveerd door gastvrouw Anneke van Scheppingen, bespreken we de mogelijkheden voor uw huis en haard…
De komende tijd wordt in verband met de verhuizing een aantal showroommodellen met aantrekkelijke korting verkocht. Een extra reden om eens even binnen te lopen.”

Van Scheppingen Haarden
Industrieweg 45
3641 RK Mijdrecht
Tel. 0297-255531
Fax 0297-255892
info@openhaarden-schouwen.nl
www.openhaarden-schouwen.nl

Tekst: Paul Bosman – De Groene Venen

Foto’s: Richard van der Spoel