Openhaard Nieuwveen

Openhaard Nieuwveen

In Nieuwveen verkopen en installeren wij alle soorten openhaarden. Het woord openhaard is een verzamelnaam voor een flink aantal soorten openhaarden. Het kan hier gaan om wat voor veel mensen een “echte” openhaard is, een open vuur in een schouw. Maar ook om een gesloten gashaard. Hieronder gaan we kort in op de diverse soorten openhaarden.

 

Wilt u een openhaard of een gesloten haard in Nieuwveen?

De keuze tussen een openhaard of een gesloten haard is er één tussen emotie en ratio. De “echte” openhaard heeft een open vuur waar u de vlammen in de schouw ziet spelen met het hout. Een prachtig schouwspel waar u uren naar kunt kijken. Een echte sfeermaker.

Een gesloten haard heeft deze kenmerken ook, maar net in wat mindere mate. Een gesloten haardsysteem heeft als groot voordeel dat het erg effectief is. Het vuur bereikt hogere temperaturen doordat de warme opgesloten is. De verbranding is effectiever dankzij isolatie en bijna gehele verbranding van de rookgassen. We geven u graag alle details over de verschillen tussen de systemen met een persoonlijk advies.

 

In Nieuwveen genoeg keuze uit houtgestookt, gas of elektrische haarden

Of u een houtgestookte gesloten haard wilt, een gashaard of een elektrische haard, wordt meestal bepaald door twee zaken. Wilt u echt bezig zijn met het vuur of wilt u gemak? Een mogelijke technische reden voor de keuze kan de beschikking over gas in uw woning zijn. Als gemak belangrijk is kiest u voor een gashaard of een elektrische haard. Wilt u met vuur “spelen”, kies dan voor een houtgestookte openhaard.

 

Openhaard kopen bij Van Scheppingen Haarden in regio Nieuwveen

Kom daarom naar Van Scheppingen Haarden nabij Nieuwveen, bekijk ons assortiment en vind de ideale openhaard, houtkachel, schouw of plateau voor uw woonsituatie. Wij heten u van harte welkom. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.