Stuv

In 1983 ontstaat Stûv door toedoen van twee mannen : Gérard Pitance en Benoît Lafontaine. Ze besluiten de handen in elkaar te slaan om een heel bijzondere houtkachel – de huidige Stûv 60 – op punt te stellen en te vervaardigen, een kachel die werd ontworpen door Gérard Pitance (designer van beroep). De productie van de onderdelen wordt in onderaanneming gegeven en de montage en installatie wordt door henzelf verzorgd.

Hun kapitaal : creativiteit en motivatie.
Het begin verloopt moeizaam, maar de onderneming ontwikkelt zich gestaag, wordt stapsgewijs uitgerust, vult haar personeel aan, creëert steeds nieuwe haardconceptens.

Vandaag
Stûv stelt 120 personen tewerk, produceert 15 000 haarden per jaar en exporteert meer dan 70 % van haar productie in heel Europa.

In 2006 heeft de onderneming de productie van de haarden ondergebracht in een nieuwe hal van 5 000 m2 op haar locatie in Bois‑de‑Villers, nabij Namen, België. De onderdelen worden vervaardigd door superuitgeruste onderaannemers, vooral in België ; de montage, het verven, het afstellen en de controle worden in Bois‑de‑Villers gedaan.

In 2008 werden in de nieuwe uitbreiding van 3 000 m² te Floreffe de afdeling Research & Development en het atelier voor realisatie van de prototypes en de productie van de bekledingen ondergebracht.